BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

15 Ekim 2011 Cumartesi

ERZİNCAN EKŞİLİ YEMEĞİ ( EŞGİLİ )



 EKŞİLİ:



                                                                           
       
  MALZEMELER:
3-4 tane yeşil( olgunlaşmamış) domates,
3-4 tane domates,
2adet kuru soğan,
1çay bardağı kalın pilavlık bulgur,
tuz,
pul biber,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
4-5 adet sivri biber,
maydanoz,
dereotu,
semizotu,
4-5 tane ekşi erik,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı kavurma yada kıyma(dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
           

                    YAPILIŞI:
   Soğanlar,biberler yağda sararıncaya kadar çevrilir,(kavurma-kıyma koyacaksanız bu aşamada ilave edin)daha sonra domatesler de ilave edilerek tuzu pul biberi ve salça konulur. Ekşi eriklerin üstleri  çizilerek onlarda katılır. Semizotu katılacaksa ince doğranarak ilave edilir.Suyu eklenerek kaynara çıkınca içine bulguru katılır.20 dakika pişirilir .Maydanoz ve dereotu ince kıyılır,ilave edilir.5 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.Yöremize ait bir yemek olan ekşili servis edilirken tabağa önce tandır ekmeği doğranıp üstüne ekşili dökülerek yeneceği gibi sade de yenir.Yemeğe ekşiliği erikler,kal domatesler ve semizotu verir.Afiyet olsun.

  Her şey gönlünüze göre olsun..HOŞÇA KALIN:))

11 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bulgurlu... nefis çok severim :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Bunu hemen yapacağım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Bayılırız meşur erzincan yemeğimiz

    YanıtlaSil
  5. Memletemin meşur yemegi

    YanıtlaSil
  6. Vay vee neredeyse bir yıl geçmiş ve ben yine ekşili pişiricem ��

    YanıtlaSil
  7. Bugün günlerden ekşili

    YanıtlaSil
  8. Bugün yaptım yeşil domatesle yaparım Biz yaparız. Memleketimizi yemegi

    YanıtlaSil
  9. Bugün yine yapıcam ekşili yemeği 4 yıl olmuş

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...